El PSC de la Roca diu que és l’empresa la que ha de pagar la coberta del pavelló

El govern roquerol, en canvi, afirma que l’Ajuntament haurà d’abonar 236.000 euros en 5 anys

Política

Roca del Vallès, la

Govern i oposició a la Roca del Vallès s'esbatussen de nou, ara per la coberta del pavelló. El regidor d’Esports, César Alcalà (PP), afirmà la setmana passada que el consistori haurà de pagar d’aquí a 5 anys 236.000 euros per al canvi de la coberta del poliesportiu. El PSC, en canvi, argumenta que el pavelló és una obra en règim de concessió i que per això l’Ajuntament paga un lloguer anual pel seu ús, i que a més, al contracte s’especifica que és el concessionari  el que està obligat a realitzar les obres de conservació mentre duri la concessió.
 
 

El plec de clàusules administratives de la licitació que estan incloses al contracte es pot consultar fent clic aquí. Segons el PSC, el govern de la Roca (format per CiU i PP) “no està defensant els interessos de l’Ajuntament en la gestió del pavelló”, expliquen en un comunicat.

Com a exemple, el PSC explica que "el 15 de gener de 2008, l’alcalde, Rafael Ros (CiU), va signar un document reconeixent desviacions de 1.6 M d'euros de l’obra del cost original del pavelló (5 M d'euros), contradient els informes tècnics municipals. Amb aquest document l’empresa concessionària va aconseguir una primera sentència que obligava a l’Ajuntament a pagar aquest import més els interessos".

A l’abril de 2012, l’alcalde Ros va pactar retirar el recurs contra la primera sentència a canvi de no haver de pagar els interessos i que l’empresa concessionària no exigís al jutge el pagament de multes personals per incomplir una resolució judicial de 2011, recorda el PSC.

A més, els socialistes afirmen que davant de les presumptes irregularitats que envolten el poliesportiu i que suposen “un greu prejudici a les finances municipals”, en paraules del PSC, el seu grup municipal va portar al ple l’enviament de l’expedient a la Fiscalia.
 
Malgrat tot, CiU i PP hi van votar en contra, i ERC no va assistir al ple. De manera que el PSC de la Roca no ha pogut portar encara el cas a la Fiscalia, segons es queixa, per “les traves a l’hora de tenir accés a tots els documents de l’expedient”.
 
L’empresa que ha dut a terme la construcció del pavelló és Arc Concesionaria de Obras y Servicios.

Edicions locals