Àngels Olano deixa el PP per defensar una consulta sobre la independència

L’exdiputada també abandonarà l’Ajuntament de Granollers

Política

Granollers

Àngels Olano, exdiputada i regidora del PP a Granollers, ha mostrat públicament la seva discrepància amb el partit en referència a la celebració d’una consulta sobiranista a Catalunya. Per aquest motiu deixarà el PP i també abandonarà l’Ajuntament. Olano ho ha explicat a El Periódico i a Catalunya Ràdio.

Olano creu que s’ha de celebrar una consulta per preguntar al poble català què pensa independentment del resultat, així es desprèn del seu article a El Periódico, titulat S'ha de fer normal en política el que és normal al carrer. Àngels Olano considera que els polítics no poden ser aliens “a l'actual situació” de la societat. “Les queixes dels ciutadans no poden ser ateses com una amenaça”, diu en referència a la manifestació de l'Onze de Setembre.
 
Les discrepàncies amb el partit fan que ara l’abandoni per no perdre la dignitat, tal i com ha explicat després a Catalunya Ràdio, en les declaracions que es poden escoltar en l’arxiu adjunt. Olano també renunciarà al seu lloc a l’Ajuntament de Granollers.
 
L'exdiputada va participar en la ponència de l’Estatut i considera que l’enfrontament actual ja es gestava en aquelles negociacions, a causa del “desgast” que va suposar la tramitació.
 
De la mateixa manera, Olano creu que el PP no dóna resposta als ciutadans i que “és precisament un inqüestionable i ferm respecte del principi de legalitat el que m'afirma en la posició diametralment oposada a la del PP. Cal modificar la llei per donar cabuda al que ens demana la societat", apunta Olano en referència a la consulta.

Edicions locals