Neix el ‘bufanding’, un projecte solidari per recaptar fons per la gent gran

La Bufanda de la Iaia és l’activitat organitzada pels Amics de la Gent Gran i El Mundo al revés

Societat

Granollers

El projecte de la Bufanda de la Iaia consisteix en teixir aquest complement de manera solidària per tal que els Amics de la Gent Gran puguin posar-les a la venda i, així, aconseguir recursos per dur a terme les seves activitats socials. És un nou moviment que busca acostar a totes les generacions a la gent gran a l’hora que s’intercanvien coneixements, és el bufanding. Divendres 30 s'ensenyarà a teixir davant de la Porxada.

La Bufanda de la Iaia és una bufanda especial perquè està teixida a mà, és un model únic que transmet tot l’amor i, en aquest cas, tota la solidaritat d’aquells que l’han confeccionada, i que servirà per recaptar beneficis per una bona causa.
 
Les persones grans poden ensenyar moltes coses i apel·len a la gent solidària de Granollers i de la comarca per deixar de sentir-se soles. Darrera de La Bufanda de la Iaia hi ha el concepte d’un nou moviment ciutadà que barreja les labors tradicionals, l’intercanvi intergeneracional de coneixements i la solidaritat. A tot això se li ha anomenat el moviment bufanding.
 
Per participar-hi cal fer una bufanda i per aprendre’n el centres cívics de Granollers han preparat diverses activitats. Divendres 30 al carrer d'Anselm Clavé, davant de la Fonda Europa, en un petit estand hi haurà persones que ajudaran a teixir la bufanda. També s’han preparat una sèrie de tallers a cada centre cívic on els interessats rebran el suport necessari per fer-la.
Si és el cas de què ja se sap com fer la bufanda, també la pot teixir cadascú i portar-la a algun dels centres cívics granollerins. S’ha de tenir en compte, però, que la bufanda ha d’incloure el nom, l’edat i el temps que s’hi ha dedicat per teixir-la.
Finalment, Amics de la Gent Gran les posarà totes a la venda per aconseguir recursos i poder continuar i fer créixer la seva activitat social.

Edicions locals