Maridatge de vi i llibres a la biblioteca de Martorelles

L'equipament participa en el projecte Biblioteques amb DO que es farà a 25 biblioteques de tot Catalunya

Cultura

Martorelles

Per reduir la distància entre els bons llibres i el bon vi, 25 biblioteques de tot Catalunya, entre les quals la Biblioteca Montserrat Roig de Martorelles, participen en el projecte Biblioteques amb DO, una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat que té com a objectiu dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i propostes que relacionin la lectura amb els vins del territori. Les activitats a Martorelles en què la DO Alella serà la protagonista es realitzaran durant el mes de febrer.

Així cadascun dels mesos del 2013 estarà dedicat a una DO de vins concreta i les activitats de les biblioteques s’acompanyaran amb la producció d’una edició limitada de vi, com a símbol identificatiu del projecte, que en el cas de Martorelles serà presentat pel celler Serralada de Marina, de l'empresa Altrabanda.

Les activitats a la Montserrat Roig seran durant el febrer, mes dedicat a la DO Alella, que es caracteritza pels seus vins blancs. La programació començarà divendres 1 (19 h), amb la presentació del vi d’edició limitada amb la lectura Els poemes del vi, a càrrec d’Ignasi Pàmies acompanyats de copa de degustació. Dilluns 4, (17.30 h) es farà una Hora del conte especial amb berenar a base de pa, vi i sucre. Divendres 8 (19 h) hi haurà Bibliocinema, amb la projecció del primer capítol de la sèrie televisiva Gran Reserva, acompanyat d’una copa de degustació.

Divendres 15 (19 h) es farà a la biblioteca la presentació de la Guia de vins de Catalunya 2013 i tast a cegues de vins de la DO Alella amb Jordi Alcover i Sílvia Naranjo. Divendres 22 (18 h) es realitzarà una tertúlia sobre la novel·la El celler,
de Noah Gordon. Per acabar la programació, dissabte 23 (10 h) hi haurà una plantada de ceps al pati de la biblioteca i després hora del conte cuinada amb raïm i basada en la història vinícola de Martorelles, a càrrec del cuiner Pep Salsetes i la narradora Maite Mompart.

Edicions locals