Oriol Grau i Fermí Fernández, a ritme de cabaret a la nova temporada del Ponent

El teatre granollerí programa obres d'autors contemporanis, algunes d'elles per estrenar

Cultura

Granollers

El Teare de Ponent porta a Granollers, una temporada més, les "obres que d'altra manera no es podrien veure a la ciutat", tal i com explicava Frederic Roda a la presentació de la nova programació de la sala granollerina. Amb una imatge d'uns dits creuats per demanar al 2013 els millors desitjos i un vídeo de Granollers, ahir a la nit van anar sortint a l'escenari actors, actrius i directors com Míriam Iscla, Pere Riera, Joan Negrié i el televisiu Oriol Grau per explicar les noves obres que es podran veure fins al març.

La temporada al Teatre de Ponent comença fent eleccions agosarades, tal i com Frederic Roda, director del Ponent i conductor de l'acte de presentació que va tenir lloc ahir, explicava a la trentena de persones reunides a la sala. S'estrenen col·laboracions "amb diferents sales catalanes, com la Trono de Tarragona, i s'aposta també per portar peces de fora de Catalunya", afegia Roda.

El divendres començarà la temporada amb l'obra Cartas de las golondrinas, de Blanca del Barrio, que es basa en la correspondència entre persones migrades a Amèrica del Sud i els seus familiars a Espanya. L'obra la porta la companyia de Cantàbria Escena Miriñaque, i es podrà veure el divendres 11 i el dissabte 12 de gener a les 21 hores i, diumenge, a les 18 hores.

La temporada continuarà amb peces de fora de Catalunya, com Algunes persones bones de El Pont Flotant, de la Comunitat Valenciana, i, Acorar, en paraules de Frederic Roda "un bombonet", que arriba al Ponent des de les Illes Balears i que narra en forma de monòleg les matances del porc, a la vegada que reflexiona sobre les paraules i el seu significat.

El mes de febrer es presentarà una altra de les novetats, i és que el Ponent el dedicarà íntegre a les col·laboracions amb la Sala Trono. Pere Riera i Nelson Martín portaran el Don de las sirenas, amb Roser Batalla i Joan Negrié. El director Pere Riera portarà també Red Pontiac, amb Cristina Cervià i Míriam Iscla; i Negrié dirigirà l'obra de Marilia Samper, Menú del día. Una de les peces més divertides del febrer arribarà al Teatre de Ponent de la mà dels televisius Oriol Grau i Fermí Fernández, que presentaran Bildeberg, "el club on es decideix el destí de la humanitat... en forma de cabaret", explicà Grau.

El març acabarà la temporada amb Fa una mica de soroll i Olor de gas, produccions de la Ruta 40 i el Teatre l'Aurora.

La Paret de l'art
El Teatre de Ponent comença l'any amb noves exposicions al vestíbul, aquest cop, programades per l'Estudi d'Art Jordi Aligué-Anna Bellvehí de Cardedeu. Roda va explicar que a partir d'ara, gràcies a la col·laboració amb els cardedeuencs, la Paret de l'art, l'espai del vestíbul on s'hi anaven exposant diferents mostres, acollirà les exposicions programades i pensades per l'Estudi d'Art.

Les obres de Josep Clopés hi seran entre el gener i el febrer, les de Loren Ramos entre el març i l'abril, i les de Lluís Vallmitjana entre el maig i el juny.

Edicions locals