L’Esport Club Granollers escalfa motors per a celebrar el centenari

A partir del març hi haurà tornejos, partits i una festa

Esports

Granollers

L’Esport Club Granollers farà del 2013 un any ben especial, i no és per menys, perquè 100 anys no es compleixen cada dia. L’EC Granollers celebrarà aquest aniversari tan especial amb una festa i deiversos partits de futbol, que reuniran, entre d’altres, als veterans de Club, del FC Barcelona i del RCE Espanyol.

Era l’any 1913 i dos futbolistes granollerins, Salvador Mas i Agustí Torrellas, van reunir un grup d’amics per tal de fundar una societat anomenada Granollers Foot-ball Club i començar a practicar aquest esport a la capital vallesana. El primer lloc que van trepitjar els jugadors va ser el pati enrajolat de l’Era del Baster, darrera del Convent dels Caputxins, que ja no es troba a la ciutat, a l’actual barri de la Font Verda. L’entitat esportiva va quedar establerta oficialment el 2 de març de 1913, quan es va nomenar una Comissió Organitzadora encapçalada per Alfred Canal com a president i Frederic Maspons com a secretari, a més de Jacint Torrents, Francesc Coma i Josep Parera.

El temps va passar i el Club va anar resistint les vicissituds del segle XX, fins avui, 100 anys després. Serà al març d’enguany quan començaran els actes per celebrar l’aniversari.

El diumenge 3 de març del 2013 tindrà lloc la presentació oficial del centenari. Serà a les 11:00 hores, previ al partit del primer equip, Granollers – Horta. El 15 i 16 de juny està previst el Torneig memorial Sergi Lopez amb les categories Benjamí i Aleví.

L’esperada festa del dentenari està prevista pel dissabte 22 de juny al camp de futbol del carrer Girona. L’endemà, el 23 de juny a les 11 hores, tindrà lloc el Triangular de veterans (Granollers- FC Barcelona- RCE Espanyol).

El dijous 12 de setembre a 19 hores es disputarà el partit del centenari entre l’EC Granollers i la Selecció Catalana amateur.

Edicions locals