Caldes instal·la més pipicans i tindrà agents de paisà que multaran els propietaris incívics de gossos

La sanció per no recollir les deposicions dels animals pot arribar als 400 euros

Societat

Caldes de Montbui

L'Ajuntament de Caldes està instal·lant set pipicans a les zones on ha detectat més deposicions d'animals domèstics sense recollir. Paral·lelament a facilitar el passeig als propietaris de gossos, el consistori intensificarà les sancions per als incívics, unes multes que poden arribar als 400 euros.

A la plaça de la República s'ha instal•lat el primer dels set pipicans que l'Ajuntament està col•locant al municipi. Els altres sis seran col•locats al passeig del Remei, el carrer de Maria Aurèlia Capmany (entre la zona esportiva i escolar del Bugarai), al Torrent del Bugarai (dues instal•lacions entre l'avinguda Fontcuberta i Pi i Margall), al parc de Can Rius i a la zona verda de Can Rossell.

L'emplaçament coincideix amb les zones on més infraccions de les normes cíviques sobre recollida de deposicions d'animals domèstics s'han detectat. Per això, des d'aquest any comptaran amb zones delimitades amb baranes, senyalitzades i equipades amb dispensadors de bosses per a l'ús dels gossos. En paral•lel, l'Ajuntament estudia ampliar els espais que requereixen la instal•lació de nous pipicans.

A més de les instal•lacions dels pipicans, les últimes setmanes s'ha fet una campanya informativa en els llocs més conflictius, on una persona s'ha adreçat directament als veïns que passegen els seus animals en aquests espais per recordar-los sobre la necessitat de recollir les deposicions. El regidor Jaume Mauri ha avançat que, a partir d'aquest gener, en coordinació amb la policia, s'intensifica la vigilància i la imposició de sancions. Per aquest motiu, agents vestits de paisà vigilaran les zones més conflictives en les hores de més concentració d'infraccions i imposaran les multes de fins a 400 euros previstes per l'Ordenança.

Des de l'any 2009 l'Ajuntament ha anat instal•lat expenedors de bosses per a la recollida de les deposicions en diferents espais, acompanyats de cartells informatius. Alguns d'aquests espais són el Torrent del Salze, el carrer de M. Aurèlia Capmany, el parc de l'Ametller o la zona verda de Can Rossell. També s'han fet campanyes informatives de proximitat amb la Policia Local i bustiades de material també informatiu. Malgrat tot això, el consistori considera que "l'actitud incívica és encara massa generalitzada i l'Ajuntament ha decidit endurir les accions contra la no recollida de deposicions dels animals".

Edicions locals