La Catxaruda presenta la 1a mostra del ventre d’ossos

El dissabte 26 es podrà tastar l’embotit vallesà al Centre Cívic la Fàbrica de Santa Eulàlia

Societat

Santa Eulàlia de Ronçana

El ventre d’ossos és un embotit que neix de la cultura de la matança del porc al Vallès. La seva elaboració és totalment artesanal i per fer-lo s’aprofita la punta de la costella i la careta, i s’hi afegeix una mica de carn, pebre i sal. Per tal que no es perdi aquesta tradició –cada cop més en desús-, La Catxaruda ha preparat un taller i una degustació de l’embotit pel dissabte.

El Centre Cívic la Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana acollirà el dissabte a partir de les 11 h el taller organitzat per La Catxaruda per aprendre a realitzar el ventre d’ossos i conèixer quins usos se li poden donar a la cuina. A continuació, a les 12.30 h es farà una degustació dels principals plats elaborats amb el ventre d’ossos.
 
El que mana la tradició amb aquest embotit és guisar-lo, es pot fer amb pèsols, amb mongetes, amb panses i prunes, amb fideus, o fins i tot amb arròs a la cassola. Tots aquests usos i més són els que es descobriran dissabte gràcies a La Catxaruda.
 
Tots aquells interessats en conèixer aquest típic embotit vallesà s’han de posar en contacte amb La Catxaruda a l’adreça info@lacatxaruda.cat o bé al telèfon 93 844 90 20.

Edicions locals