El Viver de Bell-lloc busca mecenes per apadrinar cabres i crear ocupació

El centre ha engegat la campanya de micromecenatge ‘Una cabra en el Montseny’ per inicar un projecte ramader

Societat

Montseny, Santa Maria de Palautordera

El Viver de Bell-lloc vol seguir creant ocupació per a persones amb trastorns mentals i capacitats diferents. És per això que el centre ha engegat un nou projecte ramader a través de la xarxa de micromecenatge Goteo.org. Tothom que ho vulgui podrà apadrinar una cabra de les que volen comprar per posar als terrenys de Santa Maria de Palautordera i el Montseny.

El projecte ramader del Viver Bell-lloc es desenvoluparà a les finques que té l’entitat a Santa Maria de Palautordera i al Montseny i contempla diverses activitats. Per una part, es volen adquirir les cabres per elaborar formatge i productes làctics, i de l’altra, es vol aprofitar aquests animals  per la neteja del sotabosc i per a la preparació del bestiar per la cria.
 
L'objectiu ara és assolir el cofinançament necessari per sufragar la inversió inicial de la compra del bestiar, la construcció de tanques i el pastor elèctric, entre d'altres.
 
El projecte Una cabra en el Montseny beneficiarà a persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental sever, que no han pogut dur a terme una vida amb normalitat, però que amb una mica d'ajuda i amb la guia del Viver han pogut desenvolupar les seves competències i aptituds diferents, desenvolupar-se com a persones i ser un valor a la societat. Després de l'èxit del projecte d'agricultura ecològica La Tavella, ara el Viver pretén crear nous llocs de treball per a persones amb capacitats diferents en la ramaderia.

Edicions locals