Montornès incrementa els recursos per a programes socials i ocupació

El pressupost municipal per a 2013 s'aprovava en un ple que el PSC ha recorregut als tribunals

Política

Montornès del Vallès

L'Ajuntament de Montornès ha aprovat un pressupost municipal per a 2013 que ha augmentat en un 46% les partides destinades als Serveis Socials i que inclou una partida de 429.793 euros per al desenvolupament de Plans d'Ocupació Locals. El PSC ha recorregut el ple als tribunals per haver estat convocat d'urgència.

El Ple Municipal va aprovar en la sessió del 21 de març el pressupost de 2013 amb un import de 17.514.773,76 euros, uns comptes que van tirar endavant gràcies als vots a favor de l'equip de govern d'ICV-EUiA, les abstencions de CiU i PP i la negativa del PSC.

Segons explicava el govern, la confecció del pressupost de 2013 ha estat marcada per la necessitat de mantenir i incrementar les partides destinades a l’atenció de les persones. Amb aquest objectiu, s’han incrementat un 46% (159.000 euros) els ajuts que ja es concedeixen des del Departament de Serveis Socials.

El pressupost també inclou 429.793,61 euros per posar en marxa els Plans d’Ocupació Local i cobrir les despeses del programa “Treball als barris” que ha servit per contractar 13 persones del poble, que actualment compta amb un atur superior al 20%. A més, en l’apartat de promoció econòmica, s’han consignat 136.000 euros per fer front als diversos programes dedicats a la formació, al foment de la inserció laboral, a l’emprenedoria, així com les subvencions que rebran les empreses per la creació d’ocupació al municipi.

El pressupost de 2013, un 4,66% inferior al de l’any 2012, no preveu cap inversió, malgrat que se n’estan executant amb restes que provenen d’exercicis anteriors, com és el cas del nou IES Marta Mata. El que sí s’ha programat és la continuïtat en el desenvolupament de les accions del Projecte d’Intervenció Integral de Montornès Nord, finançat al 50% per la Generalitat, a través del fons de la Llei de millora de barris, i l’Ajuntament.

Pel que fa als ingressos del Consistori, l’any 2013 es preveu recaptar un 5,10% més que el 2012 en concepte d’impostos directes com l'IBI, l'IAE i l'Impost sobre vehicles de tracció mecànica, entre altres.

Contenciós del PSC
D'altra banda, el PSC de Montornès ha presentat una denúncia al Tribunal Contenciós Administratiu pel que considera una vulneració del dret de participació política pel fet que el pressupost s'hagi aprovat en un ple convocat d'urgència. Segons els socialistes, la convocatòria d'urgència fa que els grups de l'oposició no disposin de les 48 hores que preveu el Reglament Orgànic Municipal per estudiar el punt. Si el tribunal dóna la raó al PSC, el ple s'hauria de repetir.

Edicions locals