El grup rus Stroy Invest compra el balneari Blancafort per 5,2 milions d’euros

L’spa de la Garriga portava més de 5 anys en concurs de creditors

Economia

la Garriga

El grup inversor d’origen rus Stroy Invest ha comprat l’Hotel i Balneari Blancafort de la Garriga per 5,2 milions d’euros, tal i com avançava l’emissora local Ràdio Silenci i recull La Garriga Digital. El balneari portava més de 5 anys en concurs de creditors. 

El Jutjat mercantil número 2 de Barcelona s’ha decantat per la oferta del grup inversor rus al considerar que aquesta és la que garanteix millor la viabilitat del projecte. El nou propietari mantindrà el centenar de llocs de treball amb els que actualment compta el balneari i s’ha adjudicat l’activitat del Blancafort i l’edifici de les instal·lacions, fet pel qual l’empresa russa ha creat dues societats.
 
De fet, el grup inversor va pagar el 30 de març 3 milions d'euros, i va tancar la compra el dilluns amb un segon pagament de 2,2 milions.
 
El creditor hipotecari del balneari era un important banc suís, que va acceptar una quitança per un valor aproximat d'entre 8 i 10 milions d'euros dels més de 43 milions de deute hipotecari que tenia el Gran Hotel Balneari Blancafort. Un pagament, a principis de 2012, que va convertir un fons d'inversió en l'únic en disposició de vendre el balneari. Aquest fons d’inversió pretenia acceptar una oferta de compra per un valor no inferior als 10 milions d’euros. Unes pretensions que va decidir reduir a finals de gener de 2013, moment a partir del qual es va accelerar la venda de Blancafort.

Edicions locals