La veïna de la Garriga Concepció Mata rebrà la Creu de Sant Jordi

La treballadora social rebrà un dels màxims reconeixements de la Generalitat

Societat

la Garriga

La treballadora i activista social Concepció Mata i Fuentes (Vilafranca del Penedès, 1928) rebrà el proper dimecres la Creu de Sant Jordi, un dels màxims reconeixements que atorga la Generalitat de Catalunya. Mata viu des de l'any 2000 a la Residència Llar Nostra Senyora del Pilar de la Garriga.

Concepció Mata ha estat distingida pel seu treball a favor de les persones i les famílies en risc d'exclusió, a Catalunya i, durant dotze anys, a Xile. Dins la seva trajectòria destaca el seu paper com a fundadora, l'any 1979, de la Fundació Centre Obert Joan Salvador Gavina, que realitza, des del barri barceloní del Raval, una tasca valuosa de suport als més desafavorits, i especialment als infants i als joves.

“No m’ho esperava”, ha explicat Concepció Mata, que assegura estar “molt contenta” de rebre aquest reconeixement. Per a Mata una de les grans satisfaccions és veure com, a dia d’avui, el Centre Obert Joan Salvador Gavina segueix funcionant i recolzant la gent que més ho necessita. “Sempre m’ha agradat ajudar els altres”, afegeix, tot recordant que va iniciar els seus estudis d’assistent social a Barcelona “per vocació” i trencant amb tota una tradició de negoci familiar a Vilafranca.

L'acte de lliurament de la Creu de Sant Jordi 2013 serà dimecres (19.30 h) al Palau de la Generalitat.

Edicions locals