El nou lateral de la C-17 s'obre al trànsit

Aquest dilluns s'inaugurava l'accés que permet millorar la mobilitat al polígon de Can Magarola

Economia

Parets del Vallès

Aquest dilluns s'ha obert al trànsit el nou lateral de la C-17 a Mollet, que ha de permetre un millor accés al polígon industrial de Can Magarola des de la carretera en direcció Vic i la reducció del trànsit de vehicles pesants al nucli urbà. L'obra, que ha tingut un cost d'uns 3,2 milions d'euros, ha estat cofinançada per l'Ajuntament i empreses com Merck i Ficosa.

Els treballs, desenvolupats per l'empresa Excover, han suposat la construcció d'una nova rotonda a l’accés sud (la Casilla), la millora de la rotonda de l’accés central, i la construcció d’un vial lateral, amb l’objectiu de millorar i facilitar l’accés i sortida del polígon a través de la C-17. Amb aquestes obres, també han quedat connectats els polígons de Can Prat i Can Magarola i s’ha ampliat el carril bici en més de 2 km. A més, les obres han anat acompanyades per una millora del clavegueram, l’enllumenat públic i l’àrea de contenidors del barri de La Casilla.

L'obra iniciada fa gairebé un any ha estat finançada, en un 80%, per empreses de la zona com la farmacèutica Merck i Ficosa, i en un 20% per l'Ajuntament. "Aquest és un projecte compartit que trenca la barrera de la C-17 al polígon i que més enllà de millorar la vialitat ha de facilitar la mobilitat de les empreses i la implantació de negocis", ha apuntat Josep Monràs, alcalde de Mollet. En aquest sentit, el director de la planta de Merck a Mollet, Juan Carlos Jaimes, ha assegurat que aquesta obra "és un avantatge competitiu que pot estimular la inversió estrangera". També Joan Morató, president de l'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès, ha destacat que "en un moment en què es fa molt poca inversió en infraestructures, la millora dels accessos és la forma més eficient de millorar les infraestructures viàries del país amb inversions comparativament menors", ha indicat.

Perllongament del lateral
Monràs ha indicat que s'ha de continuar millorant la mobilitat a la zona i ha assegurat que l'Ajuntament treballa per poder allargar el nou lateral més enllà de l'entrada de Can Magarola i fer-lo arribar fins a la zona de Franke i Damm. En aquest sentit, fa uns dies Monràs mantenia una reunió amb el director general de Damm per estudiar la possibilitat de desenvolupar un conveni per cofinançar la construcció del perllongament de la via. L'alcalde també ha apuntat que s'haurà de reforçar la senyalització a l'autopista per anar en direcció Can Prat i Can Magarola i també ha recordat que està pendent d'execució per part d'Abertis un accés directe des de l'autopista C-33 a la C-17.

Noves implantacions
Una altra de les infrestructures previstes a la zona és el futur hotel de la cadena Accor que es preveu a tocar del nou lateral i que, segon Monràs, està a l'espera de trobar finançament per tirar endavant l'equipament. L'alcalde ha recordat que l'Ajuntament ha modificat algunes normes urbanístiques per incrementar la possibilitat de noves implantacions als polígons molletans.

Edicions locals