El Montseny celebra el Dia europeu dels Parcs amb un itinerari adaptat a persones amb discapacitats

‘Aigua, un viatge pels sentits’ és el nom del recorregut, del que se’n faran dues representacions demà

Societat

Fogars de Montclús

El Parc Natural del Montseny commemora el Dia europeu dels Parcs, que és avui, amb un itinerari pels seus paratges. El recorregut, Aigua, un viatge pels sentits, és teatralitzat i està adaptat a persones amb discapacitats i mobilitat reduïda. La cita serà demà i hi haurà dues representacions, una a les 11 i l’altra a les 13 h.

El recorregut inclou una interpretació en llenguatge de signes i audiodescripció. El punt de sortida serà Can Casades, al quilòmetre 21 de la carretera de Sant Celoni a Viladrau, a Santa Fe del Montseny.
 
La iniciativa és de la Diputació de Barcelona i està organitzada per Teatrosfera. El projecte ha rebut el finançament de l'Obra Social La Caixa. Les places són limitades i s'atorgaran per ordre d'inscripció. Per tal d’inscriure’s s’ha d’enviar un correu a:  [email protected].
 
D’aquesta manera, el Parc Natural del Montseny celebra el Dia europeu dels Parcs, que commemora que el 24 de maig de 1909 es declaraven els primers parcs nacionals europeus a Suècia. A Espanya, però, no va ser fins el 1918 que es van declarar els primers parcs naturals, que van ser els de Covadonga i Ordesa y Monte Perdido. Pel que fa al Montseny, 10 anys més tard, el 1928, va néixer el Patronat de la Muntanya del Montseny, la primera figura de protecció d'un espai natural a Catalunya.

Edicions locals