La Marineta de Mollet acull una jornada d'art i diàleg interreligiós

La trobada pretén debatre sobre l'ús cultural de les imatges des de diferents mirades

Societat

Mollet del Vallès

La Marineta acollirà aquest dissabte, a partir de les 10 h, les primeres jornades per l'Art sagrat i el diàleg interreligiós, organitzades per l'historiador de l'art Jorge R. Ariza i amb la col·laboració de l'Ajuntament, i entitats com la Parròquia de Mollet, la Comunitat Islàmica i la Comunidad de Dios del Vallès. La trobada pretén exposar les diferents mirades i usos culturals de les imatges.

Les Jornades per l'art sagrat i el diàleg interreligiós abordarem l'ús cultural de les imatges des de diferents mirades, de tal manera que catòlics, evangèlics, musulmans i ateus explicaran el motius que fonamenten l'adequat ús de la imatge dins la seva opció religiosa. Així, la Marineta esdevindrà un espai de trobada, de diàleg i de debat.

La presentació de les jornades serà a les 10. Seguidament (10.30 h), mossèn Miquel Planas, rector de l'església de Sant Vicenç de Mollet, oferirà la xerrada El catolicisme y la permissivitat del culte a les imatges. Mohannad Achab, assistent social i màster en intervencions socials i educatives, i membre de la comunitat istàmica de Mollet, oferirà la ponència Imatge, ciència i islam. A les 11.30 h serà el torn de Paula Alfaro, membre de la Iglesia de Dios del Vallès, pronunciarà La Bíblia i la prohibició de l'adoració a les imatges.

Després d'una pausa, Ignacio de Castro, fícis i matemàtic, oferirà la xerrada Lo sagrat i modernitat. La necessitat d'un retorn a l'origen. La jornada, gratuïta i d'accés lliure, es clourà amb una taula rodona i debat (13 h).

Edicions locals