Llanos de Luna i el ministre Wert, persones no grates a la Garriga

El ple va aprovar dues mocions contra la LOMCE i les delegacions del govern

Política

la Garriga

La Garriga va aprovar dimecres una moció que exigia la destitució de Llanos de Luna i la supressió de totes les delegacions i subdelegacions del govern espanyol a Catalunya. La moció considera que l’acte del 11 de maig, en què Llanos de Luna va homenatjar membres de la División Azul, “és un acte totalment lamentable i intolerable” i que el fet que una representant del govern espanyol homenatgi els hereus del feixisme “representa  un atac frontal contra la història del nostre país i la d’Europa”.

El text també afirma que amb aquest acte la delegada del govern, Maria de los Llanos de Luna, “insulta tot el poble Català, quan homenatja militars que van participar amb un règim, el nazi, que va detenir el president Companys i el va entregar a Franco perquè l’assassinés”. Alhora, assegura que les delegacions del govern són “unes institucions del tot caduques i sense sentit, que només generen despesa i sovint són un entrebanc per al ple desenvolupament de la democràcia a Catalunya.
 
La moció la van presentar els grups de CiU, Acord per la Independència, SI i ICV, i va rebre els vots en contra del PP i l’abstenció del PSC.
 
Pel que fa al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, el plenari també va aprovar una moció per declarar-lo “persona non grata” al poble i va mostrar el seu rebuig a l’avantprojecte de la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE). El text també reprova l’actuació del govern espanyol i manifesta el desacord “amb la voluntat recentralitzadora, retrògrada i segregadora socialment del ministre Wert”. En aquest sentit, demana la retirada immediata de l’avantprojecte de la LOMCE i la dimissió del ministre. La moció, que defensa el model d’immersió lingüística, va ser presentada per CiU, Acord, SI i ICV, i va rebre també els vots favorables del PSC i el vots en contra del PP.
 
 

Edicions locals