La Llagosta estrenarà el cap de setmana la nova plaça de la Concòrdia

La reurbanització, que s'acabarà amb unes properes connexions d'Endesa, ha tingut un cost d'1.350.000 euros

Societat

La Llagosta

Aquest cap de setmana els veïns de la Llagosta ja podran gaudir de l'espai de la plaça de la Concòrdia, que s'ha reurbanitzat amb un cost d'un 1.325.000 euros, la inversió més important al municipi dels darrers anys. La reforma integral ha inclòs el reforç de l'aparcament soterrat, una nova pavimentació i serveis i mobiliari urbà.

L'Ajuntament de la Llagosta considera pràcticament acabades les obres, tot i que un petit espai al costat del badalot de l'aparcament soterrani restarà sense pavimentar perquè s'està pendent que durant els propers dies la companyia Endesa faci unes connexions elèctriques abans que es puguin culminar els treballs de reurbanització. Els tècnics preveuen que Endesa faci aquests treballs abans de final de mes o com a màxim a principis de juliol, i serà llavors quan finalitzaran definitivament les obres.

La reurbanització de la plaça de la Concòrdia, amb un pressupost de prop de 1.325.000 euros, ha consistit entre altres actuacions en el reforç de l'aparcament soterrani de vehicles, la impermeabilització de la coberta, l'enderroc de les jardineres, la renovació del paviment, la instal·lació de nou mobiliari urbà, la creació d'una nova zona de jocs infantils i el canvi de les estructures d'accés a l'aparcament per unes més modernes.

El regidor de Planificació Urbanística i Territori, Jordi Alonso, ha destacat que l'Ajuntament "ha fet un esforç econòmic important per fer front a les obres de reforma integral de la plaça de la Concòrdia”. Alonso ha recordat que aquestes obres estan subvencionades per la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, però “a data d'avui encara s'està pendent de rebre aquests ajuts a l'Ajuntament, tot i que fa mesos que han estat atorgats i confirmats”. “Ens hem vist obligats a avançar aquests diners per tirar endavant aquest projecte que considerem prioritari per a la Llagosta”, ha afegit.

Edicions locals