La Granollers Cup reuneix a la ciutat 253 equips d’handbol

Es tracta del torneig d’handbol base més important del sud d’Europa, en el que s'estrenen Andorra i Uruguai

Esports

Granollers

La 15a edició de la Granollers Cup acollirà 253 equips de 13 països, entre els quals, Andorra i Uruguai, que jugaran per primera vegada al torneig vallesà. Entre el 26 i el 30 de juny les instal·lacions esportives i les places de Granollers, així com el Pavelló de les Franqueses del Vallès, seran l’escenari dels diferents partits.

La Granollers Cup és el torneig d'handbol base que organitza el Club Balonmano Granollers amb l'objectiu de promocionar l'handbol i valors com l'esportivitat, el respecte i el joc net entre els més joves. Enguany, visitaran la capital vallesana 253 equips, 147 de masculins i 106 de femenins de 13 països: Andorra, Àustria, Bòsnia, Brasil, Canadà, Corea, Dinamarca, França, Islàndia, Suècia, Uruguai, Noruega i Espanya.
 
Dimecres 26 de juny tindrà lloc la cerimònia d'obertura, amb la tradicional concentració dels equips a la plaça de la Porxada, i partits d'exhibició. Dijous 27, divendres 28 i dissabte 29 es disputaran els partits de classificació dels diferents grups i categories (aleví, infantil, cadet, juvenil i júnior, tant masculí com femení). La categoria cadet és la més representada en el torneig amb 54 equips masculins i 43 de femenins.  
 
Noruega és el país amb més participació: 49 equips, mentre que Andorra, que disputarà la primera competició d'handbol base de la seva història, i Uruguai debuten en aquest torneig. A més, per setè any consecutiu, la Federació Internacional d'Handbol (IHF), juntament amb el Balonmano Granollers, organitzaran un curs d'àrbitres joves internacionals durant la celebració de la Granollers Cup. Són àrbitres arribats de Croàcia, Suècia, Suïssa, Kuwait, Estats Units, Xina, Corea, Egipte, Argentina i Rússia, entre d’altres indrets.
 

Edicions locals