Esquerra proposa endarrerir un segon la foto de les càmeres dels semàfors de Mollet

ERC considera que el petit desfasament entre el canvi al vermell i l'instant en què es fa la fotografia evitaria sancions polèmiques

Societat

Mollet del Vallès

Ara Mollet-ERC demanarà, per mitjà d'una moció, que el govern municipal modifiqui el moment de captura d'imatge de les càmeres instal·lades als semàfors de les cruïlles d'avinguda Gaudí amb carrer Can Flequer i de l'avinguda Burgos, de manera que hi hagi un segon de desfasament entre l'instant de canvi de fase a vermell i l'obtenció de la fotografia. Segons els republicans, la mesura permetria discernir entre un conductor "que no han tingut prou temps de reacció i els que se salten manifestament el semàfor en vermell, que són els que comporten un elevat risc d’accidentalitat".

Amb aquesta proposta, el grup municipal d'Esquerra pretén buscar una solució a les queixes veïnals que han produït aquests mecanismes de sancions, que s'han descrit sovint com a instruments recaptatoris. ERC recorda que saltar-se un semàfor en vermell és una infracció greu (sancionada amb 200 euros de multa i la retirada de 4 punts del carnet), que cal perseguir fermament, i que les càmeres contribueixen a disminuir la sinistralitat i augmentar la seguretat viària.

Amb tot, Ara Mollet-ERC considera que "no és just penalitzar als conductors que, sense tenir intenció de passar el semàfor en vermell, no tenen prou temps de reacció i ho fan per poques centèsimes de segon. Actualment la càmera fotogràfica s’activa just en el mateix moment que aquest canvia a la fase de vermell i permet que es sancionin aquestes situacions ambigües", assegura.

Edicions locals