Un centenar de persones hissa l’estelada a Sant Feliu

La bandera independentista onejarà en un terreny privat

Societat

Sant Feliu de Codines

Una parella d’avis ajudats per uns nens van hissar ahir una estelada permanent a Sant Feliu de Codines en un acte amb un centenar de persones. Des de la plaça Lluís Companys, on es van congregar els participants, es va marxar fins al terreny privat on es va col·locar la bandera.

Durant l'acte es va llegir el poema La Campanade Sant Honorat, de Josep Maria de Sagarra i tot seguit van hissar l'estelada gegant una parella d'avis del poble ajudats per uns nens, simbolitzant el passat i el futur.
 
La Plataforma per l’Estelada de Sant Feliu va néixer després que el ple municipal denegués el permís per col·locar la bandera independentista en un espai públic, concretament a la rotonda d’entrada al poble. Així, la Plataforma va trobar un particular que va cedir l’ús d’un terreny molt visible des de la carretera, i on, des d’ahir, oneja la bandera estelada.
 
El projecte s'ha pogut finançar gràcies a les aportacions econòmiques d'entitats i ciutadans, tant a través de la plataforma d'Internet Tot Suma com per mitjà de la venda de butlletes de participació de 5 euros.   

La Plataforma per l’Estelada de Sant Feliu està formada per Amics de l'Art de Sant Feliu, ANC Assemblea Nacional Catalana de Sant Feliu, Centre Excursionista de Sant Feliu, CiU Sant Feliu de Codines, Endavant Sant Feliu,  ERC Sant Feliu de Codines, Esbart Codinenc, Gremi de Sant Antoni Abat de Sant Feliu, Grup del Correfoc del Follet i la Fantasma, La Caldera, Òmnium Vallès Nord - Cingles de Bertí i Solidaritat Catalana Sant Feliu de Codines.

Edicions locals