El PP de la Roca condemna l’agressió del Centre Cultural Blanquerna

La moció presentada pels populars serà discutida al ple de demà

Política

Roca del Vallès, la

El Partit Popular (PP) a la Roca del Vallès ha presentat una moció pel ple demà en què condemna l’agressió que un grup feixista va perpetrar al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.

El grup ultradretà va irrompre a la llibreria Blanquerna de la capital espanyola el dia 11 de setembre, mentre la Delegació de la Generalitat a Madrid celebrava l’acte de la Diada. Els neonazis van entrar al crit de Catalunya és Espanya i van trencar vidres, colpejar prestatgeries i llançar gasos lacrimògens. Fins i tot van arribar a forcejar amb alguns dels assistents a l’acte, entre els que hi havia diputats i senadors. Per exemple, el diputat de CiU Josep Sánchez Llibre, que es va encarar amb un dels atacants, va rebre empentes.

És per aquests fets que el PP de la Roca ha presentat una moció en què condemna el succeït. Tanmateix, tot i que alguns membres del Partit Popular van condemnar l’atac a través de les xarxes socials el mateix dia dels fets, el ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, va recordar en al·lusió als fets ocorreguts a la llibreria Blanquerna, que a “Catalunya s’han produït fins a 31 agressions a seus i dirigents del PP i no hi ha hagut condemna de les forces polítiques”.
 
Un total de 12 persones van ser detingudes per l’atac feixista, 11 de les quals estan en llibertat amb càrrecs.

El ple en el què serà discutida la moció presentada pel PP tindrà lloc demà a les 20 h.

Edicions locals