La PAH intervé al ple de Granollers i aconsegueix el suport de tots els grups, menys el PP

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) demanava suport per declarar inconstitucional la Llei 1/2013 de 14 maig

Societat

Granollers

La PAH va intervenir ahir en el ple de Granollers, en el que s’havia de discutir la proposta que presentava i que demanava donar suport a la declaració d’inconstitucionalitat de la Llei 1/2013 de 14 maig, de mesures per reforçar la protecció als deutors hipotecaris, reestructuració del deute i lloguer social. La Plataforma considera que aquesta llei no soluciona cap dels problemes derivats del deute hipotecari i que a més vulnera els drets de les persones.

Per això, una afectada per la hipoteca de Granollers va oferir un discurs al ple de l’Ajuntament en què va explicar la tasca de la Plataforma d’Afectats.
 
A més, la PAH també va demanar que els jutges de Granollers prenguin en consideració plantejar qüestions prejudicials davant el Tribunal de Justícia Europeu (TJUE) sobre l’adequada transposició a Espanya de la normativa comunitària sobre clàusules hipotecaries abusives, emulant el jutge de Marchena (Sevilla).
 
Les propostes de la PAH van ser aprovades al ple d’ahir de Granollers amb el suport dels grups municipals del PSC, CiU, ICV-EUiA i Acció Granollers; i amb el vot en contra del PP. D'aquesta manera, Granollers es converteix en una de les primeres ciutats a donar suport a la PAH en les seves peticions.
 

Edicions locals