Les Franqueses aprova l’ordenança d’intervenció municipal d’espectacles públics i activitats recreatives

Gran part de l’oposició hi estava en contra

Política

les Franqueses

La sessió ordinària del ple de l’Ajuntament de les Franqueses que es va celebrar ahir va aprovar inicialment l’ordenança d’intervenció municipal d’espectacles públics i activitats recreatives. Aquest va ser el punt que va aixecar més polèmica, ja que gran part de l’oposició hi està en contra per les dificultats que, segons diuen, trobaran les entitats per organitzar qualsevol acte, segons expliquen fonts municipals.

El regidor d’Activitats, Juan Antonio Marín, va explicar que amb la nova ordenança “es volen eliminar les arbitrarietats que contenia l’anterior, que es prestava massa a la interpretació dels tècnics. Hem creat aquest reglament amb dos objectius principals: d’una banda, garantir la seguretat de les persones a totes les activitats que es facin al municipi, i de l’altra, simplificar i agilitzar els procediments per aconseguir el permís municipal per poder fer una activitat en concret”. En aquest sentit, Marín va afirmar que el 80% de les activitats que organitzen les entitats de les Franqueses són activitats d’interès general i, per tant, “només hauran de fer una declaració responsable en què es comprometin a posar les mesures sanitàries i de seguretat que cada acte requereixi”.
 
Ferran Gontán, d’LFI, va replicar Marín dient que “el que fa aquesta ordenança és complicar la vida a les entitats i a la gent que vol fer coses pel poble”. “Senyors del govern, si aproven aquest reglament es quedaran sense teixit associatiu”, va afegir. Per la seva banda, Francesc Torné, de CpF, va dir que aquesta ordenança “sembla feta per a un municipi més gran. El nostre grup creu que no cal una norma d’aquest tipus per a un municipi com el nostre”. Josep Badia, de PxC, va pronosticar que l’equip de govern no podria fer complir aquesta ordenança.
 
Just abans de la votació, tant el regidor Marín com l’alcalde, Francesc Colomé, van animar els grups contraris a l’ordenança que presentin al·legacions en els propers 30 dies d’exposició pública, “perquè si es pot millorar, la millorarem”, va dir Colomé. Després d’això, es va acabar aprovant inicialment pels vots favorables de CiU, PSC-PM i UPLF. CpF i PxC hi van votar en contra i LFI i ERC es van abstenir.
 
En el ple també es van aprovar tres mocions. En concret, una de presentada pel grup CpF sobre les millores de seguretat a la Ronda Sud de Granollers en què es reclama que s’hi posin separadors de formigó, entre la ctra. de Girona C-251 i la de la Roca C-1415, deixant-hi un carril per sentit de circulació; una altra presentada per LFI per garantir els tres àpats al dia a tots els infants en situació de vulnerabilitat tots els dies de l’any; i una altra presentada per ERC en suport a la vaga indefinida i les reivindicacions dels docents de les Illes Balears.

Edicions locals