La carbassa més gran de l'Estat, a Sant Feliu

El municipi vallesà ha celebrat aquest cap de setmana la novena Fira de la Carbassa

Economia

Sant Feliu de Codines

Sant Feliu de Codines ha celebrat aquest cap de setmana la novena edició de la Fira de la Carbassa, a la plaça Josep Umbert Rosàs, davant del Centre Cívic. Multitud de persones l'han visitada des de la seva inauguració dissabte al migdia i fins a la seva clausura, diumenge a les 3 de la tarda, amb el lliurament de premis a les carbasses més grosses.

"La fira provocava il·lusió de participació per a crear ambient al poble” i “la idea de fer perdurar la fira de la carbassa és un bon exemple d'entusiasme per seguir construint el país”, assegurava la delegada de Cultura de la Generalitat, M. Àngels Torras, que visitava la fira convidada pel grup de CIU del poble.

La fira va ser possible gràcies a l'organització de l'associació Els Boines Negres amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines, la Diputació de Barcelona i l'ajut de Llei de Barris.

Dissabte al matí es van pesar les carbasses que concursaven i, mentrestant, hi va haver una degustació i venda de tastets oferta per comerços de la vila. A la fira també hi van participar entitats del poble, botigues i, fins i tot, les escoles primàries que recol·lectaven diners per al viatge de fi de curs de 6è. A les 4 de la tarda hi va haver una exhibició d'escultures en directe i a dos quarts de 6, un espectacle d'animació per a totes les edats, Grimpallunes. A dos quarts de 7 es va fer una xocolatada. Durant tot el dia, i fins a les 10 del vespre, el servei de bars i les parades van romandre oberts. El dia no va acompanyar gaire ja que a mitja tarda es va posar a ploure i durant unes hores la fira va quedar completament deserta.

A les 8 del matí del diumenge es va fer un esmorzar popular, i de 8 a 11 es van pesar les últimes carbasses concursants. De 10 del matí a 2 de la tarda hi va haver demostració d'escultures. D'11 a dos quarts d'1, al Centre Cívic, es va fer una xerrada sobre el cultiu de les carbasses gegants.

Per concloure la fira, a les dues de la tarda es va fer el lliurament de premis a les carbasses més pesades. El primer premi, dotat amb 500 euros, va ser per la carbassa de 488,2 quilograms, cultivada per una parella de Castelló. Aquesta carbassa ha obtingut el rècord de la carbassa més grossa i pesada de tot Espanya.

El temps va acompanyar amb un sol brillant i un vent fresc que feia l'estada per la fira més agradable. Finalment, a les 3 de la tarda, la fira va acabar amb gran èxit i amb la promesa per part dels Boines Negres que l'any vinent, amb la celebració dels 10 anys de la fira, s'encarregarien d'organitzar una fira de la carbassa especial.

Edicions locals