ERC estrena a Granollers primàries obertes a la ciutadania

Els granollerins podran triar el cap de llista i proposar persones per a la candidatura

Política

Granollers

ERC engegarà a partir de l’any que ve l’elecció del cap de llista del partit i d’Acció Granollers i ho farà per mitjà d’unes primàries obertes a tota la ciutadania. És a dir, tot granollerí que ho vulgui podrà triar l’alcaldable dels republicans a les properes eleccions municipals de 2015. Així ho van anunciar ahir Pep Mur, portaveu d’Acció Granollers, i Jaume Profitós, president de la secció local d’ERC a la comarca.

L’exercici de primàries obertes a tota la ciutadania i no només als militants és una novetat que ERC ja ha posat en marxa a l’Hospitalet, i que ara implementarà a Granollers. Així ho va dir Profitós, "Hospitalet ja ha fet aquest procés, volem que els granollerins i granollerines siguin els protagonistes del projecte polític d'ERC".
 
"Es tracta no només d'unes primàries per escollir la cara, sinó que seran també de contingut", va continuar el president d'ERC Granollers. "Volem que la ciutadania proposi persones que creuen que haurien de formar part de la llista d'ERC i que ens proposin solucions als problemes de la ciutat", va dir Profitós. Després, serà feina del partit convèncer a les persones proposades per formar part del seu projecte polític.
 
El portaveu d'Acció Granollers (que reuneix ERC, RCat, Gi i JERC) també va posar de manifest la preocupació del seu grup per la situació de milers de granollerins que pateixen els efectes de la crisi.
 
Al Pla de Xoc de 2013, Acció Granollers va proposar el projecte 5x1, consistent en què 5 famílies es facin càrrec d’una altra mitjançant la donació d'aliments frescos, roba, etc. Un projecte que no implicava cap cost per les arques municipals, donat que el consistori només s'havia de fer càrrec de les tasques d'organització. Però l'equip de govern no la va tenir en compte. És per això que ara, Mur ha anunciat que el seu grup està treballant per presentar un nou projecte de caire social per pal·liar els efectes de la crisi a Granollers. "Sembla que a l'Ajuntament li fa mandra destinar recursos a projectes als que no està habituat. Però ha de poder reorganitzar-se i destinar recursos a necessitats de primera línia", va dir Mur.
 
Paral·lelament, es presentarà una moció per demanar al consistori que creï la Taula d'Acció Social de Granollers, donat que cinc anys després de l'inici de la crisi encara no existeix aquest punt de trobada entre les diverses entitats socials de Granollers.
 
 
Recollida de signatures per la sobirania fiscal
Acció Granollers iniciarà aquest mes la campanya de recollida de signatures per demanar a l'equip de govern que organitzi una consulta popular municipal de caràcter no vinculant sobre si els granollerins estan d’acord amb que l'Ajuntament de Granollers ingressi els seus impostos a l'Agència Tributària de Catalunya.
 
Acció Granollers ja va demanar al ple de juny que l'Ajuntament es plantegés ingressar el seus tributs a l'Agència Tributaria Catalana, en comptes de fer-ho a l’espanyola. La moció, però, va ser rebutjada. "L'Agència Tributaria de Catalunya és una estructura d'Estat i cal enfortir-la amb l'ingrés dels impostos municipals", va sentenciar Mur.
 
Institucionalització de l'acte en record al president Lluís Companys
Per la seva banda, Jaume Profitós va explicat que l'acte en homenatge al president Companys, que ERC Granollers organitzava cada 15 d'octubre per commemorar l'aniversari del seu afusellament, ha estat institucionalitzat per l'Ajuntament de Granollers a petició d'ERC. "Estem molt orgullosos de poder cedir l'organització de l'acte a la ciutat", va indicar Profitós.
 
Propers actes
Profitós va destacar l'activitat dels darrers mesos de la secció local per explicar els avantatges de la independència segons ERC a la ciutadania de Granollers i va anunciar com a properes activitats l'arrossada republicana amb Marta Rovira, secretària general, el proper 5 d'octubre a les 13 h, a la plaça Amadeu Castellanos i una xerrada amb el magistrat Santiago Vidal el proper 28 d'octubre, a les 19:30 h, a la Sala Tarafa.
 
Guillem Pujadas, de la JERC, va anunciar per la seva part que el 12 d'octubre organitzaran una xerrada amb el portaveu d'AVALOT per explicar les eines per solucionar el problema de l'atur juvenil. Serà a les 12 h a la Porxada.
 
 

Edicions locals