Parets vol reduir un 20% els accidents de trànsit en quatre anys

El conseller d'Interior i l'alcalde de Parets signen un conveni per realitzar el Pla Local de Seguretat Viària

Societat

Parets del Vallès

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler, i l’alcalde de Parets del Vallès, Sergi Mingote, signaven dijous un conveni de col·laboració per a la redacció d’un Pla Local de Seguretat Viària (PLSV), que pretén reduir la sinistralitat al municipi en un 20% durant els propers quatre anys.

En l'acte de signatura, Espadaler subratllava que “aquest conveni reflexa la voluntat de fer un pas més per assolir una reducció de la sinistralitat, la qual no coneix fronteres entre zones urbanes i interurbanes”.

El pla estudiarà, entre altres, accions per pacificar el trànsit als carrers i donar prioritat als vianants, a més de dissenyar formes per facilitar la incorporació de la bicicleta i millorar la seguretat a l'avinguda Catalunya, eix principal de la població.

El conseller d’Interior també destacava que es tracta “d’un conveni fet a mida, pensat des de la perspectiva de Parets del Vallès”  atès que “és cada municipi qui coneix millor els seus problemes i els seus reptes”. “Nosaltres aportem el nostre coneixement i la nostra experiència”, afegia. Espadaler també recordava que “portem una dècada amb una reducció de l’accidentalitat continuada i sistemàtica” tot i que “això no és suficient i hi ha objectius que no podem aconseguir sols”. A l’acte de signatura també va assistir el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern.

A Parets del Vallès, com en d’altres zones urbanes de Catalunya, els turismes resulten implicats en la majoria d’accidents (un 64,9% del total entre el 2009 i 2012), una xifra superior a la mitjana catalana (50,6%). Els accidents més freqüents que han tingut lloc a la localitat al llarg dels quatre anys analitzats per elaborar el PLSV, són les col·lisions frontolaterals (36,1% respecte del 26,0% a Catalunya); les col·lisions per darrere (16,8% respecte del 19,4%) i els atropellaments (13,4% en comparació amb el 17,9%).

Edicions locals