Cessat el regidor de Sant Celoni Josep Manel Bueno per interferir presumptament en la investigació sobre la Policia Local i l’alcoholisme

Bueno ha renunciat per no entorpir l’expedient informatiu sobre els agents acusats de beure en hores de servei

Política

Sant Celoni

L'alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, ha acceptat la renúncia de Josep Manel Bueno com a regidor de l'Ajuntament. Bueno va presentar la renúncia a l'alcalde divendres 1 de novembre amb voluntat de no entorpir l'expedient informatiu obert pel consistori davant la denúncia de dos agents de la Policia Local acusant alguns companys de consumir alcohol en hores de servei.

Dijous passat, l'alcalde va rebre una documentació per part d'una persona vinculada a la Policia Local d'on es podria interpretar que Bueno estava interferint en la investigació. L'endemà mateix, el batlle va acceptar la dimissió de Bueno i dilluns el va cessar de les seves funcions.

Castaño ja ha contactat amb la Diputació de Barcelona perquè nomeni un instructor extern per continuar amb la investigació.

En la mateixa línia, a principis de la setmana passada, Joan Castaño i el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Capote, es van reunir amb el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, per tirar endavant el Pla de qualitat i millora de la Policia Local que la Generalitat va redactar el 2009 a petició de l'Ajuntament. Entre altres mesures s'ha decidit incorporar un inspector en cap extern que pugui liderar la millora del servei, que ja ha començat a fer els primers passos aquests darrers mesos amb la implantació de la Policia de proximitat.

Edicions locals