CiU i PP trenquen el pacte de govern a Cardedeu

El PSC ja ha dit que no governarà amb CiU

Política

Cardedeu

Segons han confirmat fonts municipals a l’Aravallès i com avançava Ràdio Televisió de Cardedeu, el govern municipal de Cardedeu, format per CiU i PP, s’ha trencat. Les desavinences entre els dos partits han fet trontollar un pacte que ja s’havia trencat amb la sortida del regidor de Gent pel Canvi fa uns mesos.

Pel que fa al PSC, ahir ja avisava que no pactaria amb CiU ni amb altres partits per governar la vila i que no pensava presentar una moció de censura. Els socialistes han ofert la seva “lleialtat” al poble de Cardedeu i s’han ofert a treballar des de l’oposició. A més, demanen que “es tornin al ple les competències de les que es va despullar, que els  plens tornin a ser mensuals i que es treballi amb els regidors de l’oposició, a més de que s’aposti realment per la participació ciutadana”.

El pacte de govern a Cardedeu estava format inicialment per CiU, PP i Gent pel Canvi (GpC). Aquest pacte, però, ja es va trencar quan Gent pel Canvi va sortir del govern municipal a causa de l’afer amb l’Associació de Jubilats. De fet, Jordi Abad, el regidor de GpC va dimitir al juliol.
 
Des de llavors, el debilitat govern municipal ha manifestat relacions conflictives entre els dos socis que quedaven, CiU i PP. Fins al punt que el pacte s'ha trencat, segons confirmen fonts municipals. El fet de mantenir aparcats temes identitaris ha estat un dels detonants del trencament del pacte. Cal recordar que el PP va ser el que va denunciar 6 de les 300 persones que van repintar el mural independentista de l'entrada del poble, que el govern havia fet esborrar.

Tal i com informa CiU, "davant les dificultats per mantenir aparcats els temes identitaris que cada dia dificulten més l’acció de govern, els membres del grup municipal de Convergència i Unió donem per acabat el pacte amb els socis del Partit Popular de Catalunya".

A partir d'ara, CiU, que ja governava en minoria, ho farà en solitari fins al final de la legislatura. Per Convergència "és el moment d’emprendre el camí sols iniciant el treball per assolir acords puntuals amb cadascuna de les forces del consistori, com pertoca i és responsabilitat de la força més votada".

L'Ajuntament cardedeuenc, doncs, queda amb els 6 regidors de CiU formant el govern, d'un total de 17. Els 2 del PP passen a l'oposició, on ja s'hi troben l'únic regidor de Gent pel Canvi, els 4 del PSC, els 2 de la CUP, i els únics d'ICV i d'ERC.

Edicions locals