Foment preveu una inversió de 2,2 milions d'euros a l'estació de Mollet-Sant Fost

L'Ajuntament de Mollet recorda que l'any passat va presentar un projecte de millora amb la construcció d'una passera i un ascensor

Societat

Mollet del Vallès

El Ministeri de Foment preveu invertir en els propers anys 2,7 milions d'euros en la millora de les dues estacions de tren de Mollet. En concret, el pla de millora per a la xarxa de Rodalies de Catalunya, acordat entre l'Estat i la Generalitat, inclou una partida de 2,2 milions d'euros per a una actuació de modernització i millora de l'accessibilitat a l'estació Mollet-Sant Fost (R2).

L'acord entre el Ministeri de Foment i el Departament de Territori i Sostenibiliat de la Generalitat presentat la setmana passada preveu un total de 59 obres, amb una inversió estimada en 306,6 MEUR, per tal de millorar la seguretat, fiabilitat i funcionalitat de la xarxa i inclouen actuacions en infraestructures, instal·lacions i estacions, a executar en els propers dos anys.

La millora de l'accessibilitat i la seguretat a l'estació és una antiga reivindicació de la ciutat. De fet, l'any passat, l’Ajuntament de Mollet va presentar al Ministeri de Foment un projecte per millorar l’estació, que contempla la construcció d’una nova estació, tot aprofitant l’actual caseta de comunicacions d’Adif que és la infraestructura més costosa. La nova estació estaria situada a l’alçada del carrer de Berenguer III i resoldria els problemes d’accessibilitat i seguretat amb la construcció d’una passera per damunt les vies i un ascensor, que permetrien suprimir les barreres arquitectòniques per passar d’una andana a una altra i, alhora, connectar el nucli urbà amb la zona de Can Prat.

El projecte municipal té un cost aproximat de 2,9 milions d'euros, que, segons fonts municipals, "es podrien pagar amb els diners previstos en el Pla de Rodalies 2008-10 per a l'estació de Mollet que no s'han arribat a invertir mai", apunten.

Altres actuacions
El pla de millora també preveu una partida de mig milió d'euros per a la millora de l'estació de Mollet-Santa Rosa, supeditada al projecte de desdoblament de la línia Vic Puigcerdà, que, segons fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat, es presentarà a finals d'aquesta setmana.

Pel que fa a actuacions de millora de la seguretat i la fiabilitat del servei, Foment també preveu el tractament integral de la catenària entre les estacions de la Sagrera i Mollet-Sant Fost (1,62 milions) i entre les de Gualba i Mollet-Sant Fost (4,74 milions); una nova subestació elèctrica a Parets del Vallès (3,11 milions), per evitar les caigudes de tensió a la línia; i l'adequació de la senyalització dels passos a nivell a la distància de frenada per a l'eliminiació de limitacions temporals a la línia Vic-Puigcerdà.

Edicions locals