Gallecs acull la fira de la mongeta del ganxet

Aquest diumenge els llegums tradicionals seran protagonistes de la nova proposta del cicle Fira't a Gallecs

Economia

Mollet del Vallès

L'espai rural de Gallecs acull aquest diumenge una nova proposta del cicle Fira't a Gallecs, que pretén donar a conèixer la seva riquesa agroalimentària i paissatgísitca. En aquest cas, la fira estarà dedicada a la mongeta del ganxet, el cigró menut i la llentia pardina, tres varietats de llegum típiques de l'espai rural.

Les activitats, que es desenvoluparan a la plaça de l'Església de Santa Maria de Gallecs, es faran durant tot el matí amb exposicions, xerrades i mercat on es podran trobar productes de temporada, ecològics i de proximitat com les mongetes del ganxet i del carai, llentia pardina i cigró menut a granel o empaquetat.

A més d'una exposició sobre maquinària i feines i eines històriques del camp, la fira també acollirà la xerrada Gallecs, terra de mongetes: visió històrica d'un cultiu al Baix Vallès, a càrrec de Jordi Puig (11 h).

A partir de les 11.30 h es farà un taller de cuina vegetariana infantil i familiar, a càrrec de Napicol. També a les 12 h, el Museu Etnològic de Barcelona i del Centre d'Estudis María Grever oferiran la caseta del vent, amb percussió i cant amb estris tradicionals com càntirs, aixades, martells...

A partir de les 13 h es podrà fer un tast de mogetes del ganxet i del carai amb cansalada i un got de cervesa TOC d'espelta, a un preu de 3 euros.

Edicions locals