Mollet demana a l'Estat que congeli les tarifes elèctriques

El ple aprovava unànimement una moció per combatre la pobresa energètica

Política

Mollet del Vallès

El ple de Mollet ha aprovat per unanimitat una moció que insta l'Estat a decretar la congelació de les tarifes elèctriques, així com programar ajudes per tal de garantir els subministres bàsics de la llar en les famílies amb dificultats econòmiques.

La proposta va ser presentada per ICV-EUiA i va incorporar esmenes de l'equip de govern que assegurava que enguany "l'Ajuntament ha gestionat més de 300 ajuts en aquest sentit", deia la regidora socialista, Ana M. Díaz.

La ponent de la coalició, Marina Escribano, insistia que "l'electricitat, l'aigua i el gas són serveis bàsics que han d'estar garantits a tothom" i recordava com les "subministradores obtenen beneficis cada any, i continuent incrementant el preu. Han de col·laborar amb tarifes especials reduïdes", considerava.

El convergent Joan Daví apuntava que des de 2004, la tarifa elèctrica ha incrementat un 50% a les llars i un 90% en el sector industrial, i se sumava a demanar-ne la congelació.

La moció també reclama a la Generalitat un pla de xoc contra la pobresa energètica i que s'estableixin protocols d'actuació en cas de tall de subministrament a famílies amb pocs recursos.

Edicions locals