El PSC entra al govern de Martorelles

La regidora Assumpta Pastor assumeix la cartera de Dones i Igualtat

Política

Martorelles

Finalment, i després de gairebé dos anys i mig de mandat, el PSC ha entrat a formar part del govern de Martorelles i deixa els tres regidors de CiU com a única força a l'oposició. Així, Assumpta Pastor serà la titular de la Regidoria de Dones i Igualtat, una delegació que fins ara portava Margarita Casanovas (UxM)

El nomenament es feia oficial en el ple municipal d'aquest dilluns, en què Pastor exposava els motius d'entrar al govern local, del qual es va autoexcloure després de les eleccions municipals de 2011. “Units per Martorelles va prioritzar mantenir el govern mitjançant pactes per carregar-se altres partits i no ho trobàvem coherent. A més es va fer molt ràpid i el PSC demanava uns mínims que en el moment del pacte de govern no es donaven", va apuntar Pastor, que recordava que el PSC va decidir quedar-se fora del govern però "amb el compromís de fer una oposició constructiva per sumar". La regidora justificava la seva incorporació al govern perquè "durant aquest temps s'han anat treballant els punts que demanàvem i hi ha hagut col·laboració i treball conjunt amb l'oposició".

De fet, de la crispació inicial al ple d'investidura del juny de 2011 a l'actualitat, l'ambient polític a Martorelles ha experimentat un canvi notable, amb acords unànims entre govern i oposició en temes tan importants com poden ser pressupostos i ordenances. A més, ja fa uns mesos que membres de l'oposició participen a les juntes de govern local. Fins i tot, ara fa un any, el ple aprovava retribucions per a dos regidors a l'oposició, en concret els convergents Marc Pertíñez i Josep Defaus, a qui se'ls reconeixia una dedicació parcial del 25%.

Així doncs, després de la incorporació socialista, la composició del govern local queda de la següent manera: Units per Martorelles (4 regidors), Més Acció per Martorelles (1), ICV-EUiA (1), ERC (1) i PSC (1).

Edicions locals