Agents de Montmeló faran el servei de policia a Martorelles

El cos montmeloní contractarà set agents i podrà oferir el servei de seguretat les 24 hores al poble veí

Societat

Martorelles, Montmeló

Després de mesos de negociació entre els dos Ajuntaments, aquest dimarts el ple de Montmeló aprovava l’acord per establir la prestació del servei de policia local al terme municipal de Martorelles per part dels efectius de la policia local montmelonina, un conveni que “mostra la voluntat dels dos ajuntaments en col·laborar però que haurà de ratificar la Comissió de Seguretat de la Generalitat”, apunta l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil.

L’acord preveu que l’Ajuntament de Montmeló, que disposa de places de policia per cobrir, contracti 7 agents, que se sumaran als 18 ja existents. “Els contractes serien per comissió de serveis i es farien en funció de les necessitats de l’acord amb Martorelles”, puntualitza Guil.
Així, el cos policial de Montmeló podria oferir els seus serveis a Martorelles, que mantindria els cinc vigilants de què disposa actualment. Aquest conveni “suposarà una millora en la seguretat a Martorelles ja que podrem oferir un servei les 24 hores del dia”, explica l’alcalde de Martorelles, Romuald Velasco.

En el conveni es preveu que es comparteixin comandaments i que, a banda dels agents, hi hagi presents a Martorelles un sergent a mitja jornada i un caporal  a jornada completa.

El servei de policia suposarà canvis importants respecte al de vigilància. Les funcions dels vigilants són fer respectar les ordenances municipals, vetllar per la circulació i per la vigilància a equipaments municipals. A diferència de la policia, però, no són un cos d’intervenció i, en casos en què es necessita l’actuació d’un agent sempre s’havia de trucar als Mossos d’Esquadra. “La seguretat és un tema que la ciutadania ens reclama perquè tot i que el nombre de delictes ha baixat al municipi, hi ha molt incivisme”, explica Velasco.

Pel que fa a la qüestió econòmica, Velasco avança que el cost del servei per a l’Ajuntament de Martorelles seria d’entre 300.000 i 350.000 anuals. A més Martorelles haurà d’adquirir un nou vehicle ja que aquest mes finalitza el rènting de l’actual furgoneta del cos de vigilants.

L’alcalde de Martorelles apunta que la setmana vinent es reunirà amb la resta de grups municipals del Consistori i que l’acord es passarà per ple en les pròximes setmanes. Precisament, en el ple de dilluns, el grup de CiU reclamava una solució urgent a la situació del servei de seguretat a la població i exposava els seus dubtes sobre la col·laboració amb Montmeló. Entre altres, els convergents consideraven que els costos del servei de policia més el de vigilants “seria exagerat”. n laura ortiz

Edicions locals