Dues ONG vallesanes aconsegueixen que un jove de Guinea Bissau recuperi el 60% de la vista

La Fundació Dr. Ivan Mañero i l’ONG AMIC, amb l’empresa Admiravisión, han pogut operar el noi

Societat

Granollers

Un jove de 15 anys de Guinea Bissau ha pogut ser operat de queratocon, una malaltia de la vista que si no s’hagués corregit podria haver-lo deixat completament cec als 20 anys. Gràcies a la col·laboració de la Fundació Dr. Ivan Mañero i de l’ONG AMIC, ambdues amb seu al Vallès Oriental, l’empresa Admiravisión l’ha pogut operar.

Així, el noi, que viu en una casa per a orfes anomenada Casa Emanuel juntament amb 150 joves més, podrà recuperar el 60% de la visió, gràcies a questa operació que al seu país, Guinea Bissau, no s’hagués pogut fer. Les ONG vallesanes s’han fet càrrec del trasllat i de l’estança aquí del pacient.
 
L’operació va tenir lloc dilluns i va ser un èxit. El noi ja es recupera amb la seva família d’acollida, i segons els millors pronòstics podrà recuperar fins al 60% de la vista.
 
Tant la Fundació Dr. Ivan Mañero com AMIC treballen conjuntament en diversos projectes sanitaris, educatius i socials a Guinea Bissau, un dels països més empobrits del planeta. L’empresa sanitària Admiravisión ja havia col·laborat amb elles en anteriors ocasions, com per exemple donant un aparell per mesurar la graduació de la vista per al centre mèdic Emanuel de Guinea Bissau. 

Edicions locals