Cardedeu tindrà la seva pròpia cervesa elaborada a Cal Peó

Del magatzem de l'edifici modernista naixerà al març la beguda artesana Sant Jordi

Economia

Cardedeu

A partir del març Cardedeu tindrà una cervesa artesana pròpia, que amb el nom de Sant Jordi s'elaborarà al magatzem de Cal Peó, l'edifici modernista de l'arquitecte M.J. Raspall, que ja va ser un magatzem de gra dècades enrere.

El projecte d’elaboració de cervesa artesana es va gestar a casa dels impulsors del projecte fa uns 10 anys, quan van adquirir els Kits que distribuïa una de les primeres empreses que s'hi dedicava. Més endavant, la Raquel i el Joel es van animar a realitzar el procés d'elaboració des del seu inici, a partir del gra de malt i la flor del llúpol.

Finalment ens vam aventurar a realitzar receptes pròpies. "Les cerveses resultants van tenir molt bona acceptació, la demanda anava creixent i la nostra passió i els nostres estudis havien trobat un denominador comú", expliquen els impulsors de la Sant Jordi, que han decidit professionalitzar-se per crear la cervesa artesana de Cardedeu.

Ara han decidit recuperar l’esperit del magatzem de Cal Peó, construït l'any 1910 per Salvador Clavell i Serra, va ser obra de l’arquitecte M. J. Raspall. El magatzem és un exemple d'arquitectura funcional adequada al seu ús industrial, però amb elements propis de l’estil modernista. Fins finals del segle XX la família Clavell comerciava amb gra, pinsos i farines.

Edicions locals