El Síndic recomana el tancament dels calabossos de la Policia de Mollet

Un informe determina que les dependències compten amb "nombroses deficiències"

Societat

Mollet del Vallès

Un informe del Síndic de Greuges i l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura ha detectat "nombroses deficiències" en els calabossos de les dependències de la Policia Local de Mollet i recomana que no es facin servir fins que no s'inaugurin les instal·lacions de la nova comissaria, que el govern local preveu estigui llesta enguany.

Segons les conclusions de l'informe, extretes d'una visita realitzada al mes d'octubre passat, l’àrea de custòdia de la comissaria no compleix les condicions mínimes necessàries per albergar-hi detinguts.
En el document es detallen algunes de les deficiències de l'àrea de custòdia que es troba a la planta subterrània de l’edifici de Jaume I.

L'informe explica que el detingut ingressa des del pàrquing, on no hi ha càmera de videovigilància. L’única que hi ha és a l’exterior i és perimetral. 
Pel que fa a les cel·les, el Síndic denuncia que  són espais molt reduïts, d’un metre quadrat aproximadament, amb una bancada d’obra estreta, de trenta centímetres d’amplada, porta de barrots, sense ventilació i "molt claustrofòbics". 

En aquestes circumstàncies, el Síndic opina que "el més recomanable és traslladar els detinguts directament als Mossos d’Esquadra a l’espera que s’inaugurin les noves dependències i se’n comprovi l’estat i la configuració".

Per la seva part, el govern municipal recorda que les competències en matèria de Seguretat Ciutadana són de la Generalitat i que per tant l'Ajuntament no té l'obligació de tenir aquestes dependències. L'Ajuntament, a més, indica que preveu que la nova comissaria que s'està construint al barri de Can Pantiquet, malgrat els retards, es pugui inaugurar enguany.

A la comissaria dels Mossos
Els responsables de l'informe també van visitar les dependències de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Mollet. Les conclusions indiquen que es troben en bones condicions i només recomanan adoptar mesures per assegurar el manteniment i la salubritat de les màrfegues i flassades dels calabossos, ja que no existeix un protocol per a la seva conservació.

Edicions locals