Detingut per lligar-se a un arbre i simular que li havien robat

Els Mossos van detenir un veí de Mollet de 42 anys per simular un delicte i per intent d'estafa

Societat

Mollet del Vallès

Els Mossos d'Esquadra van detenir divendres un veí de Mollet com a presumpte autor d'un delicte d'estafa en temptativa i simulació de delicte després de fer veure que havia estat víctima d'un robatori. L'home de 42 anys i nacionalitat espanyola es va fer lligar a un arbre per un amic per donar més veracitat als fets.

Agents de la Unitat d’Investigació de Martorell van detenir ahir divendres 17 de gener un home de 42 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Mollet del Vallès com a presumpte autor d’un delicte d’estafa en grau de temptativa i un per simulació de delicte.

Els fets van succeir divendres a Martorell, quan un treballador d’una benzinera propera va trobar l’home detingut lligat a un arbre. Després d’alliberar-lo, l’home va manifestar que havia patit el robatori amb intimidació de la  furgoneta que havia llogat amb la qual presumptament transportava una mercaderia d’alt valor fins a Madrid. Concretament la mercaderia havia de ser safrà natural, el qual té un preu de mercat per quilogram de 3.000 euros.

Les immediates indagacions policials realitzades per les unitats d’investigació de Martorell van determinar que el fets eren totalment falsos. Finalment el detingut va admetre en seu policial que, davant les greus circumstàncies econòmiques que travessa, havia convençut un amic perquè el lligués a l’arbre amb cinta americana i s’emportés la furgoneta simulant el robatori amb intimidació per poder denunciar-ho i cobrar així l’assegurança contractada prèviament. La furgoneta, que s’ha pogut comprovar que anava sense cap tipus de càrrega, ja ha estat retornada per l’amic que havia col·laborat amb el detingut.

El detingut ha estat imputat per un delicte d’estafa en grau de temptativa i un per simulació de delicte. La formulació de denúncies falses i la simulació d'un delicte està recollit en l’article 457 del Codi Penal i pot suposar fins i tot la detenció del denunciant.

Edicions locals