Les millors rutes per fer entre estació i estació de tren, recollides per David Claret

‘A peu de la Cerdanya a Barcelona’ mostra diferents passejos pel Vallès Oriental

Cultura

Granollers

Resseguir la línia de tren Barcelona-Puigcerdà és la proposta que recull A peu de la Cerdanya a Barcelona (Cossetània Edicions), però d’una manera especial. El seu autor, l’arquitecte i geògraf David Claret, ensenya diferents excursions per fer entre estació i estació ferroviària.

Des que surt de Barcelona, la línia que s’enfila fins els Pirineus travessa nombrosos paratges, molts dels quals estan al Vallès Oriental. És per això que en aquesta nova guia, el lector podrà trobar diferents rutes vallesanes.
 
De Mollet a el Figueró, l’excursionista podrà recórrer diferents trams seguint aquesta guia. El Baix Vallès, partint de Mollet-Santa Rosa és el primer paisatge que es troba al sortir de Barcelona. Així, es pot recórrer el territori fins a l’estació de Parets, com també es pot anar a aquesta població des de Granollers-Canovelles. Més amunt es trobaran les rutes que van de la capital vallesana a la Garriga, i d’aquesta última vila a el Figueró, on el paisatge ja es torna més muntanyenc. En total, s'hi poden trobar 25 excursions.
 
Aquesta és una de les poques guies que se centren en una línia concreta de transport públic, i que està pensada per tots aquells que vulguin fer excursions i no disposin de cotxe.

Edicions locals