La Generalitat aprova dos dels tres projectes que demanava Canovelles

El govern català pagarà el 70% de la remodelació dels carrer Molí de la Sal i Barcelona, i del passeig de la Ribera i el carrer Freixe

Economia

Canovelles

La Generalitat de Catalunya, a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), ha aprovat dos dels tres projectes demanats per l'Ajuntament de Canovelles. El govern assumirà dues actuacions de millora a la via pública i les despeses corrents de reparacions, manteniment i conservació d'actuacions. L’Ajuntament, en canvi, assumirà amb recursos propis la renovació de la gespa artificial del camp de futbol, el tercer projecte que la Generalitat no havia aprovat.

La primera de les actuacions assumides per la Generalitat tindrà un cost de 190.525 euros i consistirà en la urbanització dels carrers Molí de la Sal i Barcelona, entre l'Avinguda de Canovelles i la via fèrria. Les obres preveuen la renovació dels serveis existents i dels paviments de calçada i voreres del tram del carrer Molí de la Sal comprès entre l'Avinguda de Canovelles i la via fèrria i el tram del carrer Barcelona adjacent. Es preveu que els vials siguin zona preferent per als vianants.
 
La segona actuació aprovada tindrà un cost de 120.399 euros i se centrarà en la pavimentació asfàltica del passeig de la Ribera i del carrer Freixe. Les obres repararan el paviment asfàltic del tram de la calçada del passeig de la Ribera comprès entre la cruïlla amb el carrer de Sant Jordi i la via fèrria i el de la calçada del carrer Freixe.
 
El PUOSC subvenciona el 70% del cost total de les obres i la resta -el 30%- va a càrrec de l'Ajuntament de Canovelles.
 
Renovació de la gespa del camp de futbol
La Generalitat ha deixat fora de les actuacions del PUOSC la remodelació del camp de futbol, una de les demandes més urgents del consistori, segons fonts municipals. Serà el consistori canovellí el que es farà càrrec amb recursos propis d’aquesta actuació. "Assumirem el cost de la remodelació del camp de futbol perquè ho considerem imprescindible", ha declarat l'alcalde, José Orive. Normalment, la gespa artificial acostuma a tenir una vida de 10 anys i aquesta ja fa 15 anys que es va posar. "Si no la canviem, correm el risc d'haver de clausurar el camp", ha afegit Orive.
 
Després d'un acord amb la Unió Esportiva, l'Ajuntament preveu que es canviarà la gespa durant l'estiu, quan la temporada del club hagi finalitzat.

Edicions locals