Alfred Bosch diu a Sant Celoni que “la independència no és un caprici"

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats va reunir 170 persones a la Sala Bernat Martorell en un acte de la campanya ‘Votar és Democràcia’

Política

Sant Celoni

La Sala Bernat Martorell va aplegar ahir 170 persones en un acte emmarcat dins la campanya d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Votar és democràcia. Alfred Bosch, el portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, va pronunciar la xerrada organitzada per la secció local del partit a Sant Celoni.

Bosch va començar parlant de la polèmica que hi ha hagut a Sant Celoni aquest cap de setmana, quan a través de les xarxes socials l’ANC denunciava que una parella de la Guàrdia Civil estava presumptament comptant i apuntant estelades dels balcons celonins. Tot i que la Guàrdia Civil ja ha negat que estigués comptant estelades i ha reiterat que mai s’ha rebut una instrucció en aquest sentit, Bosch va “convidar la Benemèrita a comptar de nou i amb deteniment totes les estelades de Sant Celoni”, segons fonts d’ERC.
 
El portaveu d'ERC al Congrés va centrar-se després de comentar l’incident en la consulta sobre el futur de Catalunya i la seva relació amb Espanya, que el Parlament ha previst pel 9 de novembre. Per Bosch, "la independència no és un caprici, es tracta d'una urgència social per a les nostres famílies". Després d'assegurar que els diners de les balances fiscals són més necessaris que mai, Bosch va criticar que el Govern espanyol es gasti milions d'euros en "màquines de matar", tot fent referència a la despesa militar: "cada submarí val el mateix que costen fins a 10 hospitals comarcals com el de Sant Celoni", va assegurar el republicà.
 
Bosch també es va preguntar: "quin disbarat estan disposats a fer per impedir votar als catalans?", en referència al Govern del Partit Popular. El líder d'Esquerra Republicana al Congrés va assegurar que “no es pot deixar passar aquesta oportunitat històrica, devem la independència a tots els que s'hi van deixar la pell", va etzibar.
 
 

Edicions locals