L’exdiputat i historiador Jaume Sobrequés presenta a Llinars ‘Cap a la llibertat’

Es tracta del darrer llibre del director del Centre d'Història Contemporània de Catalunya

Política

Llinars del Vallès

L’Assemblea Territorial de l’ANC a Llinars organitza avui la presentació del llibre Cap a la llibertat (Editorial Base), escrit pel gironí Jaume Sobrequés. L’acte serà a Can Lletres a les 19.30 h. Després de la presentació hi haurà un col·loqui amb l’autor.

La presentació s'emmarca en els actes de conscienciació i divulgació política que l'ANC porta a terme a Llinars per “dotar a la ciutadania del màxim d'informació de cara a la consulta sobiranista prevista pel proper 9 de novembre”, segons els organitzadors.
 
Cap a la llibertatés un recull dels principals fets històrics que, segons Sobrequés, han portat a la situació política i social actual, tot fent especial èmfasi en els darrers trenta anys. L’historiador posa el focus d’atenció en la reivindicació nacional de Catalunya i les institucions d’autogovern del territori.
 
Sobrequés (Girona, 1943) és catedràtic d'història de Catalunya i actualment director del Centre d'Història Contemporània de Catalunya i president de la Societat Catalana d’Estudis Històrics. De la seva tasca com a polític destaca l’etapa com a senador (1977-1982) i la de diputat al Parlament de Catalunya (1988- 1995). Com a parlamentari va ser membre de l'anomenada Comissió dels Vint, que va redactar l'avantprojecte de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Edicions locals