Els Premis de Recerca Jove guardonen 6 alumnes de la comarca

En total s’hi havien presentat 285 treballs

Cultura

Canovelles, Granollers, La Llagosta, Lliçà d'Amunt, Llinars del Vallès

Un total 95 alumnes i 11 centres d’ensenyament secundari han estat guardonats amb els Premis de Recerca Jove que atorga la Secretaria d’Universitats i Recerca pels seus treballs d’investigació científica. Al Vallès Oriental, els premiats han estat 6 alumnes dels instituts Marina, de la Llagosta; del de Lliçà d’Amunt; de l’Escola Taller Ginebró de Llinars; de l’Antoni Cumella de Granollers; i, del Bellulla de Canovelles. 

L’acte de lliurament estarà presidit pel secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, acompanyat director de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, Pere Pardo. També hi assistiran el director general de Recerca, Josep M. Martorell; el director general d’Universitats, Lluís Jofre; i, el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina.
 
Als Premis de Recerca Jove s’han presentat 285 treballs realitzats per 384 alumnes. Els Premis de Recerca Jove, que enguany han arribat a la 32 edició, volen fomentar l’esperit científic entre el jovent. Els treballs els elaboren estudiants de 3er i 4rt d’ESO, Batxillerat o cicles formatius de grau superior i mitjà conjuntament amb el professorat. La recerca és de tipus experimental o teòric i està relacionada amb qualsevol matèria o àrea científica. A banda de premiar l’esforç dels alumnes i el treball en equip, els premis reconeixen també el foment de les vocacions científiques per part dels centres.
 
Per àrees de coneixement, s’han premiat 14 treballs de l’àmbit d’Enginyeria i Arquitectura. A continuació, es troben les ciències i ciències de la vida (amb 13 cadascuna), les ciències socials i les humanitats (amb 12) i les ciències mèdiques i de la salut (8).
 

Edicions locals