L’amistós entre l’AE Ramassà i El Saint George d’Etiòpia acaba amb agermanament

Les autoritats franquesines i les de Woldiya planegen compartir vincles entre els municipis

Esports

les Franqueses

L’Ajuntament de les Franqueses té la intenció d’agermanar el municipi amb la ciutat etíop de Woldiya. Aquest és el resultat dels contactes que s’han realitzat amb els representants de la població etíop arran del viatge que una expedició franquesina, formada majoritàriament pels integrants de l’AE Ramassà, va fer la setmana passada per jugar un partit amistós.

L’equip franquesí de l’AE Ramassà, a Quarta Divisió Catalana de futbol, va encaixar 6 gols del Saint George, el millor equip d’Etiòpia, però els franquesins van fer un bon paper, ja que van aguantar fins al minut 70 de joc amb un sol gol en contra al marcador. El partit, que es va jugar davant de 20.000 espectadors a l’estadi nacional d’Addis Abeba, va aixecar molta expectació, ja que era la primera vegada que un club europeu jugava en aquell país.
 
L’AE Ramassà també va aprofitar el viatge per fer una donació d’uns 100 quilos de material esportiu per als equips de formació del club etíop. Material que es va sumar als 90 quilos que va donar també l’Ajuntament de les Franqueses a través del regidor d’Esports de les Franqueses, José Ramírez, i el director gerent del Patronat Municipal d’Esports, Josep Campaña, cedit per la Fundació Esport Solidari Internacional.
 
Ramírez i Campaña també van donar un conjunt d’equipacions esportives a l’equip de futbol de Woldiya, una ciutat d’uns 50.000 habitants situada a uns 500 quilòmetres al nord d’Addis Abeba. El contacte amb l’alcalde d’aquesta ciutat es va fer a través de la Fundació IPI Cooperació, una organització no governamental per al desenvolupament que treballa des de fa anys en la protecció dels infants de la zona. És amb aquesta ciutat, Woldiya, que les Franqueses vol tirar endavant el procés d’agermanament.  
 
A banda dels aspectes relacionats amb l’intercanvi cultural entre les dues poblacions, el consistori franquesí també vol que l’agermanament inclogui aspectes de cooperació entre pobles, fet pel qual està estudiant implicar-se en algun projecte solidari a través de la Fundació IPI Cooperació.

Edicions locals