La vaca de l'Albera es trasllada al Montnegre i el Corredor

L’Obra Social La Caixa i la Diputació de Barcelona volen recuperar la ramaderia extensiva al Parc Natural

Societat

Sant Celoni

Les valls de Ramió, Fuirosos i Olzinelles, al Parc Natural del Montnegre i el Corredor, són les noves llars de la vaca Albera. Es tracta d’una espècie en regressió, però molt adequada per a la tipologia de pastura de les tres valls. L’Obra Social La Caixa i la Diputació de Barcelona hi han introduït 17 caps de ramat amb la intenció de recuperar la ramaderia extensiva a la zona.

Amb la voluntat de recuperar el valor paisatgístic i ecològic de les valls de Ramió, Fuirosos i Olzinelles, l’Obra Social La Caixa i la Diputació de Barcelona, dins d’un conveni de col·laboració, van iniciar l’any 2006 una sèrie d’actuacions per millorar aquesta àrea natural.  
 
Així, es va iniciar un projecte integral que en conjunt ha permès recuperar gairebé 5 hectàrees de bosc per a pastures i sembrar una superfície total de 14,5 hectàrees. De la mateixa manera, s’han restaurat 3.400 metres lineals de bosc de ribera, i ara,  s’han introduït 17 caps de vaques de la raça de l'Albera, un boví que ha sobreviscut en semi-llibertat a la zona del massís de l’Albera i de la qual ara en queden pocs exemplars.
 
El projecte de col·laboració entre La Caixa i la Diputació preveu per enguany incrementar en 7,2 hectàrees la superfície sembrada i millorar les infraestructures d’aigua per abeurar el ramat, amb la restauració de dues basses existents i la construcció de dues més.

Edicions locals