Els misteris envolten el nou projecte de la Generalitat al Turó de l’Home

Segons la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, “no s’ha aportat cap informació inèdita”

Societat

Fogars de Montclús

La Comissió Consultiva del Parc Natural del Montseny, celebrada dimarts, “no ha aportat cap informació inèdita respecte als plans de l’Administració en relació a la construcció d’un nou equipament al Turó de l’Home”, tal i com informa la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM).

Així, segons la CSM, Oriol Puig, director del Servei Meteorològic de Catalunya, va assegurar a la reunió de dimarts que la construcció d’un equipament al cim del Turó de l’Home és “un projecte estrella de la Generalitat”. Un projecte, però, del que no se’n van donar més detalls.
 
Des de diverses administracions, tal i com explica la CSM, s’havien apuntat denominacions diferents per a l’equipament que es vol construir, des d’un museu de la meteorologia fins a la recuperació de l’observatori, passant per un centre científic. De moment, però, com ressalta la CSM “no s’ha aportat cap prova gràfica, plànol o altres documents que demostrin les funcionalitats de tipus científic, ni de cap altra tipus” de l’equipament projectat.
 
Per la “incoherència” del projecte, el “menyspreu per les conseqüències ambientals” i “per la utilització de diners públics”, entre d’altres raons, és que la CSM s’oposa al projecte de construcció al Turó de l’Home.
 
Amb tot, el diputat de Medi Ambient i Espais Naturals, Joan Puigdollers, segons recull la CSM, va assegurar que no es disposa de la cessió del terreny per part del govern central, i que per tant “no és possible avançar més”.

Edicions locals