El govern de Mollet situarà càmeres i radars a altres punts conflictius

Durant el 2013, s'han sancionat més de 17.000 vehicles infractors

Societat

Mollet del Vallès

El govern molletà considera que el sistema de càmeres als semàfors i dels radars està sent efectiu pel que fa a la rebaixa de la sinistralitat. Per aquest motiu, l’alcalde Monràs avançava que s’analitzaran quins altres punts de la ciutat són conflictius, pel que fa a la velocitat o la sinistralitat, per instal·lar-hi dispositius de control, tot i que no aclaria si es tractaran de nous elements o si els actuals s'aniran canviant d’ubicació.

Com ja es va anunciar, el que sí es canviarà en les properes setmanes serà el radar de la ronda dels Pinetons, el dispositiu que més infractors ha caçat des de la posada en marxa dels dos radars existents a la ciutat, i que se situarà més a prop de la sortida d’Urgències de l’Hospital.

El 2013, els radars van captar 9.782 vehicles infractors, dels quals es van sancionar 9.554, ja que es van acceptar 228 al·legacions de conductors que van demostrar amb informes de l’Hospital que superaven la velocitat per una emergència mèdica. A més, del total de vehicles sancionats, el 18,34% (1.752) eren de veïns de Mollet. “Totes les sancions s’han posat a vehicles que anaven a més de 70 km/h”, deia Monràs, que mostrava algunes imatges de vehicles captats pel radar dels Pinetons a altes velocitats, com un cotxe  esportiu que va passar a 128 km/h o una motocicleta a 163 km/h.

De fet, un dels delictes contra la seguretat viària que més s’han incrementat a Mollet el 2013 ha estat el de les altes velocitats dels vehicles que, a partir d’un llindar, passen de ser sancions administratives a delictes penals. “Ha crescut perquè abans de tenir els radars no els podíem detectar”, aclaria el cap de la Policia Municipal. Altres dels delictes més comuns durant el 2013 van ser el de conduir un vehicle sense assegurança o el de conduir sota els efectes de l’alcohol.

Pel que fa a les fotos als semàfors, es van detectar 7.753 infraccions, de les quals es van sancionar 7.671, ja que es van acceptar 82 al·legacions (1,06%). En aquest cas, els veïns de Mollet que van ser multats van ser 1.020, que van suposar el 13,3% del total. Actualment, hi ha tres cruïlles amb control semafòric: a l’avinguda Burgos, a la carretera de Badalona i a l’encreuament entre Can Flaquer i avinguda Gaudí.

Edicions locals