L’ANC i l’AMI es preparen per un cap de setmana de recollida intensiva de vots per la independència

Es recolliran signatures a la pràctica totalitat dels municipis de la comarca els dies 22 i 23

Política

Granollers

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) han organitzat conjuntament, per aquest proper cap de setmana, una recollida intensiva de signatures de la campanya Signa un vot per la independència. Cada municipi vallesà disposarà d’un punt habilitat on signar.

La campanya proposa a tots els ciutadans de Catalunya que signin una sol·licitud adreçada al Parlament de Catalunya, en la qual li demanen la convocatòria d’una consulta sobre la independència i, en cas que aquesta no sigui possible, que declari la independència de Catalunya.

No es tracta d'una simple recollida de signatures, sinó d'una sol·licitud personal, amb les dades de la persona que signa, de les quals dóna fe un apoderat acreditat per l'Assemblea Nacional Catalana, que custodiarà els documents fins al moment de lliurar-los al Parlament de Catalunya.

La sol·licitud es fa acollint-se al dret de petició, recollit en la legislació catalana, espanyola i internacional, que permet a qualsevol ciutadà adreçar-se a qualsevol organisme o institució pública per formular qualsevol petició sobre aspectes que l'afectin personalment o col·lectivament.

Durant tot el cap de setmana dels dies 22 i 23 de març, al Vallès Oriental, els ciutadans que vulguin signar aquesta sol·licitud ho podran fer als diferents punts habilitats en ajuntaments o llocs cèntrics de cada municipi.

 

Edicions locals