El PSC Granollers tomba la moció sobre la cessió del padró presentada per CIU, ERC i ICV i aprova la seva

Segons els grups a l’oposició, la moció del PSC “té trampa”

Política

Granollers

Els grups municipals de Convergència i Unió (CiU), Esquerra Republicana (ERC) i Iniciativa per Catalunya (ICV) van presentar una moció al ple d'ahir a Granollers en què demanaven la cessió del padró municipal per a la realització de la consulta sobre el futur polític de Catalunya, prevista pel 9 de novembre. Aquesta moció va ser rebutjada, però, el PSC, aprofitant la seva majoria, va aprovar-ne una altra en el mateix sentit, presentada pel grup socialista, en què es comprometia a cedir el padró “en els termes que indiqui la llei”.

És per això que tant CiU i ERC com ICV coincidien en destacar que la moció del PSC “té trampa”. Pels grups a l’oposició, “la moció del PSC dóna a entendre que se supedita a la llei espanyola”, mentre la que havien presentat ells “vinculava la cessió del padró a la Llei de Consultes que properament aprovarà el Parlament de Catalunya”, explica CiU.
 
Àlex Sastre, regidor de CiU, reptà Josep Mayoral, l’alcalde de Granollers, a “aclarir la posició del seu partit i explicar-la a la ciutadania”. Els portaveus d’ERC, Pep Mur, i ICV, Josep Casanovas, van coincidir a considerar que es tracta “d’una manera que té el PSC de no mullar-se i voler quedar bé davant la ciutadania”.

Edicions locals