Desarticulen un grup que desballestava motos a Sant Fost per enviar les peces al Marroc

Els lladres traslladaven les motocicletes robades a una nau del municipi on es feien els treballs de desballestament

Societat

Sant Fost de Campsentelles

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup que es dedicava a robar motos i desballestar-les per després enviar les peces amagades en caixes plenes de CD i DVD al Marroc. Els lladres robaven els vehicles i els traslladaven en furgoneta a una nau de Sant Fost, on es feien els treballs de desballestament.

La investigació es va iniciar el 6 de febrer, quan agents dels Mossos de la Unitat d'Investigació de Sarrià Sant Gervasi van detenir in fraganti dos homes mentre sostreien dues motocicletes al districte de Sarrià - Sant Gervasi carregant-les en una furgoneta també sostreta.

A resultes de la investigació els agents van concloure que aquests dos homes formaven part d’un grup organitzat compost per diverses persones amb tasques ben definides i que mantenia un mateix modus operandi. Un d’ells realitzava tasques de vigilància usant el seu vehicle particular controlant l’entorn on volien robar per  assegurar-se que no hi havia presència policial. Un cop assegurada la zona dues persones més s’encarregaven de robar les motocicletes i carregar-les a una furgoneta. La furgoneta, amb les motocicletes sostretes, dormia en una zona aïllada i discreta de Badalona i el dia següent era traslladada a una nau situada a Sant Fost de Campsentelles. Era dins la nau que dos homes més s’ocupaven de desballestar les motocicletes totalment, deixant sencer només el xassís, i camuflant-ne les peces en caixes de cartró plenes d’altres objectes com ara DVD.

Dispositiu a Sant Fost
El passat 12 de març, els investigadors, amb aquesta informació, van organitzar un dispositiu per interceptar i detenir aquestes persones juntament amb agents de la comissaria de Mollet del Vallès i de Badalona.

Van esperar el grup a la nau de Sant Fost de Campsentelles on desballestaven les motocicletes però quan va arribar la furgoneta el conductor va detectar als agents  i es va donar a la fugida. Els mossos van iniciar un seguiment del vehicle  que els va portar fins a Badalona on es va localitzar la furgoneta.

El dispositiu va permetre la detenció de dos dels integrants del grup, de 41 i 27 anys, nacionalitat marroquina i veïns de Badalona, que van resultar ser els que uns dies abans havien detingut els mossos in fraganti robant una motocicleta.

Arran de les detencions d’aquestes dues persones, el passat 13 de març, es va fer una entrada i escorcoll judicial a la nau de Sant Fost de Campsentelles on es va localitzar 14 motocicletes desballestades, caixes de cartró, caixes d’eines i grans quantitats de CD i DVD.

Posteriorment els investigadors van detenir una persona més que formava part del grup, un home de 40 anys, nacionalitat marroquina i veí de l’Hospitalet, i van emetre una ordre de recerca i detenció d’una quarta persona.

El dimecres passat dia 26 de març va passar a disposició judicial l’últim detingut i el Jutge va decretar llibertat amb càrrecs pels tres homes. Segons els Mossos, la investigació continua oberta i no es descarten més detencions ni poder relacionar més motocicletes robades amb els detinguts.

Edicions locals