Els Xics porten els castells a Berlín

La colla grana serà a la capital alemanya el cap de setmana del 7 i 8 de juny

Cultura

Granollers

Els Xics de Granollers engeguen la campanya anomenada Els Xics portem els castells a Berlín, i és que, efectivament, la colla internacionalitzarà l’art casteller aquest estiu. El dissabte 7 i el diumenge 8 de juny, la colla vallesana serà a Alemanya amb els seus millors castells.

Els Xics faran castells a Berlín, el dia 7, en el marc del Carnaval de les Cultures, una gran festa per celebrar la diversitat cultural celebrat a la capital alemanya, Berlín.
 
Per altra banda, diumenge dia 8, els Xics de Granollers participaran a l’esdeveniment Human Towers for Democracy (Torres humanes per la democràcia). Es tracta  d’un acte organitzat per Òmnium Cultural, que pretén aixecar castells simultanis a les principals capitals europees.

Els Xics busquen col·laboradors
Les actuacions que els Xics duran a terme a Berlín són una oportunitat única per donar a conèixer als alemanys la manifestació més emblemàtica de la cultura popular catalana. Tanmateix, tot i que tradicionalment les colles s’han fet càrrec del cost  dels desplaçaments dels castellers perquè aquests no obtenen cap remuneració per actuar, en aquest  viatge la colla necessita col·laboradors.
 
Els organitzadors es fan càrrec d’una part de les despeses, però, tot i això, el desplaçament dels 160 castellers que hi aniran suposa un cost d’uns 36.000 euros, que segons Els Xics és un “import massa elevat perquè pugui ser assumit per l'entitat”.
 
És per això que els Xics engeguen una campanya que els permeti aconseguir patrocinadors i col·laboradors que vulguin ajudar-los en aquest repte. La colla organitzarà una rifa, i per aquest motiu cerca persones que els pugin ajudar a cobrir els premis.

D’aquesta manera, Els Xics cerquen “una o diverses empreses interessades a convertir-se en els principals patrocinadors de l’actuació que farem al Carnaval de les Cultures en representació de Catalunya, i patrocinadors que apostin per l’agermanament de les cultures catalana i alemanya, i pel de totes les cultures presents al Carnaval de Berlín”, expliquen.

Edicions locals